Zapékané brambory s mletým masem

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • brambory zaleží, jak máte velký pekáč (aby byly alespoň 3 vrstvy brambor)
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g eidam sýr vcelku
    • česnek
    • pepř mletý
    • oregáno sušené
    • olej jen na opečení masa
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule opečená, vložíme maso.
  • K opečenému masu přidáme protlak, česnek (rozmačkaný), sůl, pepř a oregano (koření dle chuti).
  • Směs masa necháme na straně a připravíme brambory. Oloupané, omyté a syrové brambory nakrájíme na plátky.
  • Připravíme si plech. Vymažeme trochu olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Na to vložíme směs masa, na plátky nakrájená rajčata a posypeme trochou nastrouhaného sýru.
  • Postupujeme ve vrstvách dál, dokud není pekáč plný.
  • Zakončíme buď směsí masa nebo brambory.
  • Dáme do vyhřáté trouby, tak na 180–200 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, tak to vše na vrchu posypeme sýrem a zalijeme smetanou. Dáme dopéct. Pečeme, dokud není sýr dozlatova a brambory měkké.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.