Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme brambory, houby a špenát. Smetanu, vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl smíchame, vlijeme na směs a zapékáme.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny