Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, necháme odkapat a promícháme s polovinou másla. Oloupaná a na silnější plátky nakrájená jablka podusíme s cukrem, citrónovou šťávou a nastrouhanou citrónovou kůrou.
Podušenou směs smícháme s flíčky a přidáme na drobno posekané ořechy a rozinky. Připravenou směs dáme do máslem vymazané formy a zapečeme do růžova.
Marmeládu rozmícháme s teplou vodou a jednotlivé porce jí poléváme.
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici