Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Do pekáče naskládáme 4 plátky másla, na to vložíme nakrájené, oloupané a osolené brambory na hranolky a pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C. Cibuli nakrájíme na drobno, do zlatova orestujeme na pánvi, na to vložíme maso a po krátkém opečení podlijeme vodou a dusíme zhruba 5 minut. Přidáme masox a 2 minuty povaříme.
Vše z pánve vylijeme a rovnoměrně rozmístíme na brambory v pekáči. Poklademe plátky zbytkem másla a pečeme zhruba 15 minut stále na 250 °C. 5 minut před dopečením rovnoměrně zalijeme dvěma vejci rozmíchanými se šlehačkou a poklademe na maso plátky sýra. Navrch posypeme provensálským kořením.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka