Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Do pekáče naskládáme 4 plátky másla, na to vložíme nakrájené, oloupané a osolené brambory na hranolky a pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C. Cibuli nakrájíme na drobno, do zlatova orestujeme na pánvi, na to vložíme maso a po krátkém opečení podlijeme vodou a dusíme zhruba 5 minut. Přidáme masox a 2 minuty povaříme.
Vše z pánve vylijeme a rovnoměrně rozmístíme na brambory v pekáči. Poklademe plátky zbytkem másla a pečeme zhruba 15 minut stále na 250 °C. 5 minut před dopečením rovnoměrně zalijeme dvěma vejci rozmíchanými se šlehačkou a poklademe na maso plátky sýra. Navrch posypeme provensálským kořením.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané