Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Do pekáče naskládáme 4 plátky másla, na to vložíme nakrájené, oloupané a osolené brambory na hranolky a pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C. Cibuli nakrájíme na drobno, do zlatova orestujeme na pánvi, na to vložíme maso a po krátkém opečení podlijeme vodou a dusíme zhruba 5 minut. Přidáme masox a 2 minuty povaříme.
Vše z pánve vylijeme a rovnoměrně rozmístíme na brambory v pekáči. Poklademe plátky zbytkem másla a pečeme zhruba 15 minut stále na 250 °C. 5 minut před dopečením rovnoměrně zalijeme dvěma vejci rozmíchanými se šlehačkou a poklademe na maso plátky sýra. Navrch posypeme provensálským kořením.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči