Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Do pekáče naskládáme 4 plátky másla, na to vložíme nakrájené, oloupané a osolené brambory na hranolky a pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 250 °C. Cibuli nakrájíme na drobno, do zlatova orestujeme na pánvi, na to vložíme maso a po krátkém opečení podlijeme vodou a dusíme zhruba 5 minut. Přidáme masox a 2 minuty povaříme.
Vše z pánve vylijeme a rovnoměrně rozmístíme na brambory v pekáči. Poklademe plátky zbytkem másla a pečeme zhruba 15 minut stále na 250 °C. 5 minut před dopečením rovnoměrně zalijeme dvěma vejci rozmíchanými se šlehačkou a poklademe na maso plátky sýra. Navrch posypeme provensálským kořením.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové