Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty