Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly