Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou