Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka