Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných, na tenčí plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme polovinu kysaného zelí. Posypeme zeleninou, poklademe kolečky klobásy, přikryjeme druhou polovinou zelí a druhou polovinou na plátky nakrájených brambor.
Osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě 45 minut. Pak zalijeme v mléce nebo smetaně rozšlehanými vejci a odkryté dopečeme.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami