Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na "vysmaženém" tuku opečeme tenké plátky cibule. Brambory smícháme s cibulí, okapanými fazolemi a měsíčky rajčat a vložíme do zapékací misky. Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, který trochu zředíme nálevem z fazolí. Nalijeme na bramborovou směs a bohatě posypeme sýrem.
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. V případě el.trouby můžeme v závěru "pustit" vrchní grill, aby se vytvořila kůrčička.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových