Zapékané flíčky s jablky
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, necháme odkapat a promícháme s polovinou másla. Oloupaná a na silnější plátky… více o Zapékané flíčky s jablky
3.09
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, necháme odkapat a promícháme s polovinou másla. Oloupaná a na silnější plátky… více o Zapékané flíčky s jablky
Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme v trojobalu jako řízek a usmažíme. K tomu podáváme salát z červené řepy a nakládané… více o Uzené jako řízek
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody,… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění… více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme… více o Kravince
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva… více o Řezy Pribiňáček
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i… více o Mandlový dort s meruňkami
Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a… více o Rajská polévka
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme… více o Andělské zvony
Těsto: Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do… více o Mraky
Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a "utreným" cesnakom. Zo šampiňónov… více o Hubové carpaccio
Citrónový krém 1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se… více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce.… více o Likér z máty peprné
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků.… více o Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní