Žampiony očistíme a vyřízneme nohy. Nohy nasekáme nadrobno, slaninu taky nadrobno, nivu rozdrobíme a přidáme sekaný špenát. Vše spolu smícháme a touto směsí naplníme hlavičky žampionů. Plněné hlavičky srovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku