Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme společně s klobásou a kořením na pánvičce. Připravíme zapékací hrnec či remosku a na dno hrnce dáme slaninu a poté vrstvíme 1. připravenou rýži, 2. mleté maso, 3. zelí a takhle postupujeme – můžeme vytvořit 2 až 3 vrstvy – ukončíme zelím a navrch můžeme dát zase slaninu. Dáme zapéct do trouby na 180 °C cca na 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou společně s vejci a pečeme cca dalších 15 minut.
Tento recept jsem se naučil od otce a podotýkám, že ted ho vařím svým naštěvám a vždy má úspěch. Výborný i druhý den, někdy i lepší i za studena.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky