Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme společně s klobásou a kořením na pánvičce. Připravíme zapékací hrnec či remosku a na dno hrnce dáme slaninu a poté vrstvíme 1. připravenou rýži, 2. mleté maso, 3. zelí a takhle postupujeme – můžeme vytvořit 2 až 3 vrstvy – ukončíme zelím a navrch můžeme dát zase slaninu. Dáme zapéct do trouby na 180 °C cca na 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou společně s vejci a pečeme cca dalších 15 minut.
Tento recept jsem se naučil od otce a podotýkám, že ted ho vařím svým naštěvám a vždy má úspěch. Výborný i druhý den, někdy i lepší i za studena.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem