Zapékané zelí

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • slanina
    • 0,5
      kg rýže
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek smetana
    • 0,5
      kg mleté maso
    • oregáno
    • 1
      ks klobása
    • 1
      balíček kysané zelí
    • koření do mletého masa nebo paprika

Postup přípravy receptu

  • Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme společně s klobásou a kořením na pánvičce. Připravíme zapékací hrnec či remosku a na dno hrnce dáme slaninu a poté vrstvíme 1. připravenou rýži, 2. mleté maso, 3. zelí a takhle postupujeme –⁠ můžeme vytvořit 2 až 3 vrstvy – ukončíme zelím a navrch můžeme dát zase slaninu. Dáme zapéct do trouby na 180 °C cca na 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou společně s vejci a pečeme cca dalších 15 minut.
  • Tento recept jsem se naučil od otce a podotýkám, že ted ho vařím svým naštěvám a vždy má úspěch. Výborný i druhý den, někdy i lepší i za studena.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.