Zavařovaná domácí paštika

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: 90 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks majoránka
    • 0,5
      l vývar z masa a kostí
    • 250
      g vepřová plec
    • 1,5
      kg vepřový bůček
    • 1
      ks divoké koření bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec
    • 0,5
      kg vepřová játra
    • 0,5
      kg vepřové sádlo syrové
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Plecko a 2/3 bůčku zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl, divoké koření a vaříme téměř doměkka. Maso musí zůstat růžové.
  • Zbylou 1/3 bůčku upečeme téměř doměkka v troubě.
  • Uvařené a upečené maso pomeleme najemno se sádlem a játry. Přidáme zbytek ingrediencí, dobře dochutíme až přechutíme a naplníme do 2/3 do skleniček.
  • Sklenice vložíme do hrnce na zavařování a zavařujeme na 80 až 90 stupňů asi jednu hodinu.
  • Po zavaření sklenice otočíme na cca 10 minut dnem vzhůru.

Podobné recepty

Doporučujeme