Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 čajové lžičky soli, 1 polévkovou lžíci octu, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. Vše zalijeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když nalijete vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na dno pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem