Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 čajové lžičky soli, 1 polévkovou lžíci octu, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. Vše zalijeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když nalijete vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na dno pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE