Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 čajové lžičky soli, 1 polévkovou lžíci octu, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. Vše zalijeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když nalijete vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na dno pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší