Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 čajové lžičky soli, 1 polévkovou lžíci octu, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. Vše zalijeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když nalijete vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na dno pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem