Dobře omytá rajčata nakrájíme na půlky a naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 čajové lžičky soli, 1 polévkovou lžíci octu, 1 kuličku pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a špetku tymiánu. Vše zalijeme teplou nebo horkou vodou a zavíčkujeme. Vody dáme do 3/4 až plnou sklenici. Když nalijete vodu jen do 3/4 sklenice, tak koření dejte na dno pod rajčata. Sterilujeme 25 minut na 85 °C.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem