Bramborový závin s kysaným zelím Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a… více o Bramborový závin s kysaným zelím
Fleky s kysaným zelím Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke které přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
Nejkrásnější jarní dorty: Pokochejte se sladkou nádherou! Jaro je období plné živých barev, přírody, která rozkvétá, a svěžích chutí. A co by mohlo lépe… Celý článek
Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z… Chcete-li připravit řízky trochu jinak a přitom neušpinit moc nádobí, tento recept známého… Celý článek
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Barevná rýže se slaninou a žampiony Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli… více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Těstoviny s kuřetem a kukuřicí Nakrájíme na drobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, soli, pepřem a kari kořením. Necháme… více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí
Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté… více o Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou
Španělský ptáček Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí z druhé osolíme, opepríme. Plátky… více o Španělský ptáček
Linecké těsto pro začátečníky Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Rýže z tlakového hrnce Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám… více o Rýže z tlakového hrnce
Hrachová, čočková, fazolová… Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo… více o Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou
Vanilkovo orechove vanocni rohlicky Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin… více o Vanilkovo orechove vanocni rohlicky
Cuketová omáčka Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. … více o Cuketová omáčka
Mandlové čtverečky Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a… více o Mandlové čtverečky
Dort "Adélka" Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat.… více o Dort "Adélka"
Pikantní kečup Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky. Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme,… více o Pikantní kečup