Závin s kysaným zelím

3.11

hodnoceno: 19
Příprava: 55 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks vejce
    • 500
      g listové těsto
    • 200
      g anglická slanina plátků
    • 500
      g kysané zelí
    • 200
      g uzené maso plátků
    • drcený kmín
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  • Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho.
  • Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na obdélníkovou placku.
  • Placky poklademe plátky anglické slaniny, rozprostřeme na ně zelí, ochutíme drceným kmínem, poklademe plátky uzeného masa a zavineme.
  • Záviny přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • TIP: Náplň dochuťte stroužkem prolisovaného česneku, k zelí a uzenému masu můžete přidat trochu podušených hub.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: