Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20–30 minut při teplotě 220–250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní.
Maková: Pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
Ořechová: Pomleté ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
Tvarohová: Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou