Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20–30 minut při teplotě 220–250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní.
Maková: Pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
Ořechová: Pomleté ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
Tvarohová: Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou