hořčice plnotučná
místo hořčice můžeme použít i cikánskou omáčku
pórek
listové těsto
tvrdý sýr
kapie
nakládané okurky
párky
nebo měkký salám
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou tvrdého sýru. Párky nebo salám nakrájíme na malé kousky a nasypeme na těsto.
Cibuli nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně rozvrstvíme na těsto, totéž i s kápií, okurkou a pórkem. Těsto zavineme.
Dáme na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme asi 15 min na 180 °C.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)