hořčice plnotučná
místo hořčice můžeme použít i cikánskou omáčku
pórek
listové těsto
tvrdý sýr
kapie
nakládané okurky
párky
nebo měkký salám
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou tvrdého sýru. Párky nebo salám nakrájíme na malé kousky a nasypeme na těsto.
Cibuli nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně rozvrstvíme na těsto, totéž i s kápií, okurkou a pórkem. Těsto zavineme.
Dáme na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme asi 15 min na 180 °C.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky