hořčice plnotučná
místo hořčice můžeme použít i cikánskou omáčku
pórek
listové těsto
tvrdý sýr
kapie
nakládané okurky
párky
nebo měkký salám
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou tvrdého sýru. Párky nebo salám nakrájíme na malé kousky a nasypeme na těsto.
Cibuli nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně rozvrstvíme na těsto, totéž i s kápií, okurkou a pórkem. Těsto zavineme.
Dáme na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme asi 15 min na 180 °C.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce