Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené rohlíky namočíme v mléce a přidáme k masu. Dále do směsi dáme dvě vejce, osolíme, opepříme, okořeníme trochu muškátového oříšku a česnekem. Směs poklademe na těsto a zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.