Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a propracujte na těsto.
Na pomoučněném válu vyválejte asi 3 mm silný plát. Vykrajujte různé tvary, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte přes noc v chladu. Poté pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny