Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a propracujte na těsto.
Na pomoučněném válu vyválejte asi 3 mm silný plát. Vykrajujte různé tvary, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte přes noc v chladu. Poté pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník