Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (pracujeme opatrně, voda bude prskat a stříkat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu. Vrátíme na sporák, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezhnědnou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a podle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami