Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (pracujeme opatrně, voda bude prskat a stříkat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu. Vrátíme na sporák, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezhnědnou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a podle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků