Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (pracujeme opatrně, voda bude prskat a stříkat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu. Vrátíme na sporák, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezhnědnou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a podle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek. Podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky