Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu můžeme použít i žlutou část z kůry.
Ve slivovici rozmícháme připravený zázvor, citronovou šťávu (kůru) a med (lze přidat o trochu více). Vše necháme zhruba 3 dny macerovat (louhovat), pak přecedíme, naplníme do lahví a dle potřeby užíváme po frťánkách při kašli a nachlazení a na prohřátí (na spálení "červa"). Lze užívat i na kostce cukru tak, jako se dávali dětem nedobré kapky. Kalné zbarvení není naškodu, je to pozůstatek zázvorovu.
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete