Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu můžeme použít i žlutou část z kůry.
Ve slivovici rozmícháme připravený zázvor, citronovou šťávu (kůru) a med (lze přidat o trochu více). Vše necháme zhruba 3 dny macerovat (louhovat), pak přecedíme, naplníme do lahví a dle potřeby užíváme po frťánkách při kašli a nachlazení a na prohřátí (na spálení "červa"). Lze užívat i na kostce cukru tak, jako se dávali dětem nedobré kapky. Kalné zbarvení není naškodu, je to pozůstatek zázvorovu.
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou