Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou poloměkké.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, stejně nakrájíme i zbytky kuřete nebo již obalených řízků. V pánvi na troše rozpáleného oleje orestujeme maso a osolíme. Pokud máme již udělané maso, ihned přidáváme zeleninu. Dávala jsem zbytek cukety, pokrájená kolečka mrkve z láku od okurek a cibuli – jednoduše co je doma a máme rádi. Posypeme mletou paprikou a dáme chvíli dusit pod poklici. Je-li potřeba, trochu podlijeme vodou nebo vývarem.
Po chvilce přidáme scezené brambory, zamícháme a dusíme, dokud nejsou brambory zcela hotové. Na talíři posypeme sýrem a dozdobíme rajčetem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské