Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou poloměkké.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, stejně nakrájíme i zbytky kuřete nebo již obalených řízků. V pánvi na troše rozpáleného oleje orestujeme maso a osolíme. Pokud máme již udělané maso, ihned přidáváme zeleninu. Dávala jsem zbytek cukety, pokrájená kolečka mrkve z láku od okurek a cibuli – jednoduše co je doma a máme rádi. Posypeme mletou paprikou a dáme chvíli dusit pod poklici. Je-li potřeba, trochu podlijeme vodou nebo vývarem.
Po chvilce přidáme scezené brambory, zamícháme a dusíme, dokud nejsou brambory zcela hotové. Na talíři posypeme sýrem a dozdobíme rajčetem.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník