Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou poloměkké.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, stejně nakrájíme i zbytky kuřete nebo již obalených řízků. V pánvi na troše rozpáleného oleje orestujeme maso a osolíme. Pokud máme již udělané maso, ihned přidáváme zeleninu. Dávala jsem zbytek cukety, pokrájená kolečka mrkve z láku od okurek a cibuli – jednoduše co je doma a máme rádi. Posypeme mletou paprikou a dáme chvíli dusit pod poklici. Je-li potřeba, trochu podlijeme vodou nebo vývarem.
Po chvilce přidáme scezené brambory, zamícháme a dusíme, dokud nejsou brambory zcela hotové. Na talíři posypeme sýrem a dozdobíme rajčetem.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou