Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou poloměkké.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, stejně nakrájíme i zbytky kuřete nebo již obalených řízků. V pánvi na troše rozpáleného oleje orestujeme maso a osolíme. Pokud máme již udělané maso, ihned přidáváme zeleninu. Dávala jsem zbytek cukety, pokrájená kolečka mrkve z láku od okurek a cibuli – jednoduše co je doma a máme rádi. Posypeme mletou paprikou a dáme chvíli dusit pod poklici. Je-li potřeba, trochu podlijeme vodou nebo vývarem.
Po chvilce přidáme scezené brambory, zamícháme a dusíme, dokud nejsou brambory zcela hotové. Na talíři posypeme sýrem a dozdobíme rajčetem.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb