maso
zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
1
hrnek
mražená zelenina
mexická směs
Postup přípravy receptu
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15 minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. Kontrolujeme, podléváme vodou. Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu