Zbytkové rizoto (dietní)

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox bio
    • 2
      hrnek rýže natura
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka
    • 100
      g sýr na posypání
    • maso zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
    • 1
      hrnek mražená zelenina mexická směs

Postup přípravy receptu

  • Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15 minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. Kontrolujeme, podléváme vodou. Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
  • Podáváme posypané sýrem.
Zařazení: Rýže

Podobné recepty

Doporučujeme