maso
zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
1
hrnek
mražená zelenina
mexická směs
Postup přípravy receptu
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15 minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. Kontrolujeme, podléváme vodou. Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky