maso
zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
1
hrnek
mražená zelenina
mexická směs
Postup přípravy receptu
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15 minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. Kontrolujeme, podléváme vodou. Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků