maso
zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
1
hrnek
mražená zelenina
mexická směs
Postup přípravy receptu
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15 minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. Kontrolujeme, podléváme vodou. Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky