Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme maso a opečeme. Přidáme nové koření a bobkový list (2–3), podlijeme vývarem z masoxu a zakryté pečeme v troubě doměkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou a rozmícháme v ní rybízovou marmeládu.
Podáváme nejlépe se slaninovými nebo bramborovými či chlupatými knedlíky.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič