Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme maso a opečeme. Přidáme nové koření a bobkový list (2–3), podlijeme vývarem z masoxu a zakryté pečeme v troubě doměkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou a rozmícháme v ní rybízovou marmeládu.
Podáváme nejlépe se slaninovými nebo bramborovými či chlupatými knedlíky.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami